ebooks

 

videos  

Αναζήτηση

3η Γαϊτοδρομία με Σταλίκι στην Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας

Η Αδελφότητα των Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων κατάφερε να καθιερώσει την αναβίωση του θεσμού των γαϊτοδρομιών με σταλίκι, στην λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας. Σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου, το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η 3η Γαϊτοδρομία στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανάπτυξης Κανόε-Καγιάκ.

 

Φέτος, μάλιστα, προς τιμήν του ιδρυτικού μέλους της Αδελφότητας και εξαίρετου Μεσολογγίτη ψαρά, Μάρκου Λιακατά, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, δόθηκε το όνομά του στην 3η Γαϊτοδρομία. Σκοπός του θεσμού είναι η αναβίωση των γαϊτοδρομιών, αλλά και να αναδειχθεί η γαΐτα όχι μόνο ως πλωτό μέσο αλιείας αλλά και ως μεταφοράς στην Λιμνοθάλασσα.

Η σειρά με την οποία τερμάτισαν οι συμμετέχοντες είναι:

1ος Δημήτριος Μαντζουράτος, 2ος Σπύρος Κορφιάτης, 3ος Συμεών Μαντζουράτος, 4ος Μπάμπης Μπάλας, 5η Γωργία Στεφανάτου, 6ος Παντελής Κανδηλιώτης και 7ος Αθανάσιος Ιωάννου. Οι τρεις πρώτοι μοιράστηκαν χρηματικό ποσό και δωροεπιταγές από μαγαζιά με αλιευτικά είδη, έπειτα από χορηγίες του εμπορικού συλλόγου, του δικηγορικού συλλόγου, και της ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών. 

alt alt