ebooks

 

videos  

Αναζήτηση

Ανακοινώσεις

13η Συνάντηση Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων Μεσολογγίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ - ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ 2023


Η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, τιμώντας την 197ης επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων, πραγματοποίησε τη 13η Συνάντηση των Απογόνων της.

Η Συνάντηση έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων στο Κτίριο Χρυσόγελου της ΠΔΕ, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 όπου και έγινε παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Αλεξανδρή, με θέμα: «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ- Ο Κλεφτοκαπετάνιος του Ζυγού- Ο Στρατηγός της Επανάστασης- Οι 1.326 Αγωνιστές του».

Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας κα Μαρία Γυφτογιάννη ενώ τον συντονισμό της είχε η Γραμματέας της Αδελφότητας κα Μαρίνα Κασσαβέτη.

Εισηγητές-σχολιαστές του βιβλίου ήταν οι κ. Ιωάννης Μακρής, Πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, Βασίλειος Πατρώνης, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και Διονύσιος Μπερερής, πρ. Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Τέλος, ο κ. Δημήτριος Αλεξανδρής, Ιστορικός Ερευνητής και Συγγραφέας του βιβλίου αναφέρθηκε συνοπτικά στο περιεχόμενο των τεσσάρων κεφαλαίων και 526 σελίδων του συγγράμματός του και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: « Ο Μακρής ανήκει σε μία ιδιαίτερη κατηγορία ανδρών που εμπνέουν και παραδειγματίζουν στον ίδιο βαθμό, για τις ηρωικές πράξεις που έκανε, αλλά και για τις πράξεις που δεν έκανε. Δεν συνεργάστηκε ποτέ με Οθωμανούς, δεν ενεπλάκη στον αιματηρό εμφύλιο και δεν επεδίωξε ποτέ προσωπικά αξιώματα και τιμές. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Δημήτριος Μακρής αποτελεί μια εμβληματική μορφή του Αγώνα, που θα πρέπει να εμπνέει τους Έλληνες στο πέρασμα των αιώνων.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πατέρες Ανδρέας Καππές και Δημήτριος Πατσιαλός, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Νίκος Χαντζής, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Γαβαλούς και Περιθωρίου, ο πρ. Βουλευτής και πρ. Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιάννης Βαϊνάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της Αδελφότητας κ. Πάνος Τσιχριτζής, ο Ιδρυτής της Διεξόδου κ. Νίκος Κορδόσης, η Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Άρης Γαρμπής, παρέστησαν στην εκδήλωση, εκπρόσωποι των εξής συλλόγων και φορέων: Σύλλογος Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Ο Αη-Συμιός», «Αθανάσιος Ραζη-Κότσικας», Αρχαιολογική Ιστορική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, Όμιλος Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ΛΙΑΡΟΣ», «Σύλλογος Ντοβαίων Αγωνιστών»Μορφωτικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ» και πλήθος μελών της Αδελφότητας.

Η Αδελφότητα επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα το Κτίριο Χρυσόγελου για τη φιλοξενία καθώς και σε όλους όσους παρέστησαν και τίμησαν την εκδήλωση.

 

Το ΔΣ της Αδελφότητας

 

 


 


12η Συνάντηση Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων Μεσολογγίου - ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ 2022

 

Πρόσκληση στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Κατσούλη “Κρατική Διοίκηση και Μορφές Αυτοδιοίκησης στην Τουρκοκρατία σε Δυτική Ρούμελη και Μοριά”

 

Η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων Μεσολογγίου,
σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφεριακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Π.Δ.Ε.,
στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Κατσούλη
“Κρατική Διοίκηση και Μορφές Αυτοδιοίκησης στην Τουρκοκρατία
σε Δυτική Ρούμελη και Μοριά”
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
•  Γιάννης Δ. Μακρής, Πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων.
•  Γρηγόρης Θεοδωράκης, π. Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής
Ανασυγκρότησης.
•  και ο συγγραφέας Παναγιώτης Κατσούλης.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος  Κάτια Αντωνιάδη.
Λόγω των ειδικών συνθηκών θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως
ορίζονται από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τις ισχύουσες διατάξεις
που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Για την Διεθνή Αδελφότητα Απογόνων των
Ελεύθερων Πολιορκημένων Μεσολογγίου.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Δ. Μακρής

 


 

Πρόσκληση σε επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Στο  πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της
Ελληνικής Επανάστασης, η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων
Πολιορκημένων Μεσολογγίου μαζί με την Κοινότητα Αγγελοκάστρου, την
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και τον Δήμο Αγρινίου,
σας προσκαλούν σε επετειακή εκδήλωση την Τετάρτη στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα
19:30, η οποία θα διεξαχθεί στον προαύλιο χώρο του βυζαντινού κάστρου
του Αγγελοκάστρου, στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, με σκοπό να
τιμηθούν οι αγωνιστές της περιοχής που συμμετείχαν και θυσιάστηκαν στον
αγώνα ενάντια στον οθωμανικό ζυγό.


Με εκτίμηση,


Για την Διεθνή Αδελφότητα Απογόνων των
Ελεύθερων Πολιορκημένων Μεσολογγίου.


Ο Πρόεδρος                            Μέλος της Αδελφότητας
Γιάννης Δ. Μακρής                           Ιωάννης Ε. Μήλας

 

 

 

 

 

 

"Μεσολόγγι : από την Πολιορκία στην Έξοδο - Το Αέναο Σύμβολο της Ελευθερίας" - Έναρξη του Κύκλου Εκδηλώσεων : "Ελλάδα : από το 1821 έως το 2021"

Ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης του Γιάννη Μακρή την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 ώρα 7 μμ


Αφιερωμένη στην Ιερά Πόλης του Μεσολογγίου είναι η πρώτη εκδήλωση του Κύκλου Σειράς Εκδηλώσεων  αφιερωμένων στο 1821 με τον τίτλο "Ελλάδα από το 1821 έως το 2021".
Ο τίτλος της υπόψη εκδήλωσης είναι "Μεσολόγγι από την Πολιορκία στην Έξοδο - Το Αέναο Σύμβολο της Ελευθερίας" και θα συμμετάσχουν οι εξής ομιλητές :
1) Ο  κ. Ιωάννης Μακρής, Πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων Ελεύθερων Πολιορκημένων.
2) Ο κ. Αποστολάκος Γεώργιος, Διπλωματούχος Ξεναγός - Ιστορικός Ερευνητής.
3) Ο κ. Θεόδωρος Νικολοβγένης Ταγματάρχης (ΠΖ) ε.α. - Στρατιωτικός Αναλυτής & Υπεύθυνος του Ιστοχώρου "Άμυνα και Γεωστρατηγική".
Η εκδήλωση λόγω των συνθηκών της  Υγειονομικής Κρίσης θα είναι διαδικτυακή και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά ταυτόχρονα ως εξής:
1) μέσω σύνδεσης στη πλατφόρμα Zoom στο : https://us02web.zoom.us/j/86764343655?pwd=b1dpcE10MjJmeHFhZnF5enVvVFdDZz09, zoom pass code : 350944

2) Live μέσω live streaming του καναλιού μας στο YouTube IRS Thoukydides στο https://www.youtube.com/channel/UC0cjYWRyE-zqRdeRVOKU66A
Όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην συζήτηση που θα ακολουθήσει αυτό θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω σύνδεσης στην πλατφόρμα Zoom

Ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης του Γιάννη Μακρή την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 ώρα 9 μμ

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης του κ. Ιωάννη Δ. Μακρή την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 9 μμ συνδεόμενοι στην πλατφόρμα Zoom μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

χρησιμοποιώντας τον κωδικό: Meeting ID: 892 4938 2994

Εναλλακτικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία από το You Tube χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο:
Μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις  μέσω της ανωτέρω εφαρμογής, μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι από  το σύνδεσμο:

 

http://adelfotita-messolonghi.gr/images/tilediaskepsi%20enwmeni%20rwmhosyni.png

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ

 

Σε εξαιρετικό κλίμαμε την παρουσία πλήθους κόσμου η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένωντην ΚυριακήΦεβρουαρίου 2020 πραγματοποίησε εκδήλωση στον Πολυχώρο ‘ΚΟΧΛΙΑΣ’ με θέμα: ‘Περιμένοντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση’Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Το θέμα της εκδήλωσης ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κΙωάννης Μακρήςενώ την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμότατος Π. Δημήτριος ΚολοκούραςΗ τυχερή της χρονιάς ήταν η κυρία Μαρία Χασιώτημέλος της Αδελφότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ι.ΠΜεσολογγίου και μέλος της Αδελφότητας Κώστας Λύροςο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Σπύρος Βασιλείουο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρηση Γεώργιος Σωτηρακόπουλοςο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και ιδρυτικό μέλος της Αδελφότητας Ιωάννης Γυφτογιάννηςη Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΓερΓούργαρηη Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ι.ΠΜεσολογγίου Όλγα Δασκαλήο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κούστας και η Ανακρίτρια Αλεξάνδρα Ορφανίδου.

Επίσηςπαρέστησαν στην εκδήλωσηο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου του Ερυθρού Σταυρού κΆρης Τριβλήςη Πρόεδρος του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής ΑγωγήςΑποκατάστασης ‘Παναγία Ελεούσα’ καΔιονυσία Σαμαντά καθώς και μέλη του Δ.Σ., η Πρόεδρος Συμβολαιογράφων Μεσολογγίου και Μέλος της Αδελφότητας καΑσπασία Καρατζογιάννηη Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας καΜαίρη Χρυσικοπούλουη Πρόεδρος του Λαογραφικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσολογγίου καΕυφροσύνη Πετροπούλουο Πρόεδρος του Συλλόγου ΄Φίλοι του Ραδιοφώνου΄ κΙωάννης Ατσαλάκηςο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου κΓεράσιμος Κοτσίρης καθώς και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου κΓιάννης Τσαλαφούταςεκπρόσωποι του συλλόγου πανηγυριστών «Ο Άγιος Συμεών»καθώς και εκπρόσωπος του Ομίλου Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ΛΙΑΡΟΣ».

Η Αδελφότητα επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση.

 

Το ΔΣ της Αδελφότητας


Περισσότερα Άρθρα...