ebooks

 

videos  

Αναζήτηση

1η ΓΑΪΤΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕ ΣΤΑΛΙΚΙ

1η ΓΑΪΤΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕ ΣΤΑΛΙΚΙ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5/8/2012 με μεγάλη επιτυχία η 1η Γαϊτοδρομία με Σταλίκι στην Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας στα πλαίσια του 16ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανάπτυξης Κανόε-Καγιάκ Ήρεμων Νερών.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι σύλλογοι:
Ελεύθεροι Πολιορκημένοι-Αδελφότητα των Απογόνων,

Φίλοι της Λιμνοθάλασσας,

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε την διοργάνωση η  οποία σκοπό έχει να αποτελέσει θεσμό για τον τόπο και να αναδείξει την παραδοσιακή γαΐτα με σταλίκι. Πολλοί ήταν και οι συμμετέχοντες γαϊτιέρηδες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης απονεμήθηκαν Βραβεία (ένα παραδοσιακό ξύλινο σταλίκι) στους τρείς πρώτους οι οποίοι είναι: 1)Δημήτρης Μουρκογιάννης, 2)Κώστας Κόκκιος, 3)Σεραφείμ Γεωργιάδης.

Ακόμα, απονεμήθηκαν Έπαινοι στους τρεις πρώτους αλλά και στους:Παντελή Κανδυλιώτη, Αθανάσιο Ιωάννου, Μιχάλη Κιτσινέλη για την συμμετοχή τους.

Τα Βραβεία απένειμαν ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κοταντάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιάννης Κανής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι της Λιμνοθάλασσας Λάμπης Γωγούσης, η Γεν.Γραμματέας της Αδελφότητας των Απογόνων Λένα Χολέβα, η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου Φίλοι της Λιμνοθάλασσας Αφροδίτη Νικολάου.

Οι συνδιοργανωτές σύλλογοι  ευελπιστούν να καθιερωθεί η Γαϊτοδρομία ως άθλημα που ξεκίνησε από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και να πολλαπλασιαστούν οι συμμετοχές και οι ενδιαφερόμενοι.  

Στην σύντομη ομιλία του ο Κ.Καρκανιάς, Πρόεδρος της Αδελφότητας των Απογόνων ανέφερε, ότι οι προσπάθειες για την ανάδειξη της γαΐτας θα συνεχιστούν.
Συγκεκριμένα είπε ότι κατά την διάρκεια της Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων και μετά κατά τις Εορτές της Λιμνοθάλασσας θα υπάρχουν γαΐτες για δωρεάν περίπατο όσων ενδιαφέρονται. Επίσης, κατά τις Εορτές της Εξόδου του 2013 θα διοργανωθεί νέα Γαϊτοδρομία στην ιστορική διαδρομή Ανεμόμυλος-Κλείσοβα, την οποία έκανε ο νεαρός ψαράς Βορίλας τις 25.05.1826 μεταφέροντας πολεμοφόδια στην Κλείσοβα συντελώντας έτσι στην νίκη των Μεσολογγιτών επί των Τουρκο-Αιγυπτίων.

Επίσης ο Κ.Καρκανιάς είπε ότι η γαϊτοδρομία έχει σαν στόχο και την ανάδειξη μιας παλιάς επαγγελματικής δραστηριότητας, αυτής του γαϊτιέρη που μετέφερε και θα μεταφέρει ενδιαφερόμενους τουρίστες-ξένους και ντόπιους σε προορισμούς μέσα στην λιμνοθάλασσα.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να απευθυνθείτε στους συλλόγους:
Ελεύθεροι Πολιορκημένοι-Αδελφότητα των Απογόνων,
Ελένη Χολέβα -  6978870622 ,  Γεράσιμος Ρεπάσος - 6945332609
Ειρήνη Καρανικόλα – 2631024025

Φίλοι της Λιμνοθάλασσας,
Γιάννης Τσίντζος – 6977709772

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου
Γιάννης Κανής - 6972544680