ebooks

 

videos  

Αναζήτηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΓΑΪΤΑΣ & ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ

 

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΓΑΪΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ


Την 17.06.2012 συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων:
•    Αδελφότητα των Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων
•    Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου
•    Φίλοι της Λιμνοθάλασσας

για να ολοκληρώσουν την απόφαση συνεργασίας τους με σκοπό την ανάδειξη της γαΐτας ως πλωτού μέσου όχι μόνο αλιείας αλλά και μεταφοράς στην λιμνοθάλασσα και επίσης, στην ανάδειξη της συμβολής των Μεσολογγιτών αλιέων και ναυτικών κατά τους αγώνες της Επανάστασης του 1821.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις και αλληλογραφία της Αδελφότητας με τα Δ.Σ. των παραπάνω Συλλόγων, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από την πρόταση της Αδελφότητας των απογόνων να αθλοθετήσει έπαθλο σε αγώνες με γαΐτα στην διαδρομή μεταξύ Ανεμόμυλου και Κλείσοβας σε ανάμνηση των σχετικών διαδρομών του Βορίλα και άλλων χάρις στις οποίες σώθηκε η Κλείσοβα την 25η Μαρτίου 1826.

Μετά από συζήτηση οι εκπρόσωποι των τριών Συλλόγων κατέληξαν στα ακόλουθα:
1.    Να συνεργαστούν στην ανάδειξη της γαΐτας ως μέσου μεταφοράς μέσα στην λιμνοθάλασσα με στόχο την διατήρηση της χρήσης αυτού του παραδοσιακού μέσου, την δημιουργία σχετικής επαγγελματικής δραστηριότητας (γαΐτιέρηδων κατά το γονδολιέρηδων), την αύξηση των εργασιών των σχετικών ναυπηγικών μανάδων, την αύξηση του τουρισμού και την προβολή της πόλης.
2.    Να περιληφθούν αγώνες με γα:ΐτες στο Πρωτάθλημα που οργανώνει ο ΝΟΜ τις 4 και 5 Αυγούστου 2012 στο Μεσολόγγι με διαδρομή από Τουρλίδα έως Θεοξένεια με κύρια ευθύνη του ΝΟΜ.
3.    Να οργανωθούν περίπατοι με γαΐτα κατά το διάστημα των Εορτών της Λιμνοθάλασσας από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2012 αλλά και κατά την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων από 29/8 έως 2/9 2012 με κύρια ευθύνη του Συλλόγου «Φίλοι της Λιμνοθάλασσας».
4.    Να οργανωθεί αγώνας με γαΐτες στην Ιστορική Διαδρομή από τον Ανεμόμυλο προς την Κλείσοβα την 25η Μαρτίου 2013 ή κατά τις Εορτές της Εξόδου 2013 και να αθλοθετηθεί σχετικό έπαθλο με κύρια ευθύνη της Αδελφότητας.
5.    Να επιτευχθεί συνεργασία για όλα τα ανωτέρω με τους Συλλόγους Αλιέων, τους Αλιευτικούς Συνεταιρισμούς, τα Ναυπηγεία της περιοχής, το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο.

Στο τέλος της συνεδρίασης οι τρεις σύλλογοι δημιούργησαν ομάδα δράσης με τους ακόλουθους εκπροσώπους τους:
•    Γιάννης Κανής από τον ΝΟΜ
•    Γιάννης Τσίντζος από τους Φίλους της Λιμνοθάλασσας
•    Γεράσιμος Ρεπάσος από την Αδελφότητα των Απογόνων

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες των πρώτων δραστηριοτήτων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους παρακάτω συλλόγους.

Αδελφότητα των Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων

Φίλοι της Λιμνοθάλασσας

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου