ebooks

 

videos  

Αναζήτηση

Ηλεκτρονικά βιβλία για το Μεσολόγγι

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ


Η Αδελφότητα των Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια δημοσίευσης ηλεκτρονικών βιβλίων στην ιστοσελίδα του συλλόγου το οποίο είναι: http://adelfotita-messolonghi.gr/ .

Το πρώτο από αυτά είναι η αναθεωρημένη επανέκδοση του βιβλίου με τον τίτλο: "Το Φρούριο του Μεσολογγίου". Ένα πλήρως τεκμηριωμένο χρονικό του δοξασμένου Τείχους από τον Αντιστράτηγο Ν.Κολόμβα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και χάρτες.

Το δεύτερο βιβλίο αφορά στον απολογισμό της Επιτροπής για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδος από την Έξοδο (1826 - 1926). Πρόκειται για ένα σπάνιο κείμενο που αξίζει να διαβαστεί.

Το τρίτο στην σειρά βιβλίο είναι το «La catastrofe de Messologhi»(Η Καταστροφή του Μεσολογγίου μέσα από την αφήγηση ενός αυτόπτη Μάρτυρα) του Αλφόνσο Νούτσο Μάουρο ο οποίος υπηρέτησε ως ιατρός στον στρατό του Ιμπραήμ. Το βιβλίο αποτελεί μια αφήγηση του ίδιου και εκδόθηκε στη Νάπολι το 1830 ανωνύμως στην ιταλική γλώσσα.
Επίσης, στο τέταρτο βιβλίο δημοσιεύεται η μετάφραση του πρωτότυπου από τον Αντιστράτηγο Ν.Κολόμβα.

Ακόμα, στην ιταλική γλώσσα δημοσιεύεται ως πέμπτο βιβλίο και το “La schiava el Bazar” του ίδιου συγγραφέα, το οποίο θα μεταφραστεί προσεχώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτότυπο βιβλίο με τα δύο ανωτέρω κείμενα είναι μέρος της Συλλογής του πατριώτη μας κ.Χρήστου Μοσχανδρέου.

Το έκτο βιβλίο ανήκει στον Σπύρο Κ. Σακκαλή και πρόκειται για μια περίληψη των συμβάντων κατά τους δύο πρώτους χρόνους του Αγώνα Παλιγγενεσίας, με τον τίτλο: "Ιστορικά Δυτικής Χέρσου Ελλάδος- Περίληψη των Συμβάντων
Κατά τους Δύο Πρώτους Χρόνους του Αγώνα Παλιγγενεσίας".

Το έβδομο είναι το «Του Κόσμου η Σύστασις και του Θεού η Ύπαρξις, ήτοι Κοσμογονία και Θεογνωσία » ένα εντελώς σπάνιο βιβλίο του Δημητρίου Ι.Παλαμά, θείου του Κ.Παλαμά, το οποίο εκδόθηκε στo Ναύπλιο το 1887. Αξίζει να διαβάσετε και τον κατάλογο των συνδρομητών από όλη την Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα αυτόν των Μεσολογγιτών.

Δεσμευόμαστε για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας ώστε να συγκεντρώσουμε ένα πολύ αξιόλογο υλικό με βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή που θα μπορεί ο καθένας να  εκτυπώσει ή να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του. Προφανώς είναι καλοδεχούμενη και οποιαδήποτε σχετική βοήθεια όσων έχουν στα χέρια τους παλαιά βιβλία για το Μεσολόγγι και θα μπορούσαν να μας τα φέρουν σε ηλεκτρονική μορφή.
Για οποιαδήποτε επικοινωνία στο τηλ.: 2631024025 και στο φαξ: 2631024843