ebooks

 

videos  

Αναζήτηση

Οι Αιτωλοακαρνάνες στο Περιστέρι γιόρτασαν την ΈΞΟΔΟ

 

 

 

 

Για μια ακόμη φορά φέτος εορτάστηκε η Έξοδος του Μεσολογγίου από τους δυο συλλόγους Αιτωλοακαρνανών Περιστερίου, την «ΕΞΟΔΟ» με Πρόεδρο τον κ.Χρ.Χούτα και τον «ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ» με Πρόεδρο τον κ.Κ.Μπαλωμένο.

 

Ο Σύλλογος με το συμβολικό όνομα «Η ΕΞΟΔΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου οργάνωσε όπως κάθε χρονιά δυο εβδομάδες πριν από το Σάββατο του Λαζάρου την καθιερωμένη εκδήλωση για την Έξοδο. Η εορτή περιλάμβανε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Περιστερίου, ομιλία από τον Δήμαρχο Περιστερίου, χαιρετισμό από τον πρόεδρο του συλλόγου  κ.Χρ.Χούτα και κεντρική ομιλία από τον κ.Γ.Νούλα, δικηγόρο και πολιτευτή. Μετά την δοξολογία έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον Δήμαρχο Περιστερίου κ.Παχατουρίδη, εκπρόσωπο του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τον Πρόεδρο της Αδελφότητας των Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων, τον Πρόεδρο του συλλόγου Αιτ/νων Περιστερίου, εκπροσώπους των συλλόγων  των εν Αθήναις συμπατριωτών μας από το Μεσολόγγι, την Κατοχή, το Λιθοβούνι, την Καψοράχη, τον Αστακό Αττικής.

 

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Περιστερίου είναι επίτιμος Δημότης της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και μιλά σαν Μεσολογγίτης. Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε, όπως προαναφέρθηκε, ότι φέτος μετείχαν στον Εορτασμό πολλοί σύλλογοι της επαρχίας Μεσολογγίου και άλλοι, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Αδελφότητας των Απογόνων με τον Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Η ΕΞΟΔΟΣ».

 

Εξ άλλου και ο δεύτερος Σύλλογος Αιτ/νων Περιστερίου, «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» οργάνωσε σε συνεργασία με την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας και τον Λαογραφικό-Χορευτικό Σύλλογο Αχαρνών «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ» μια επετειακή εκδήλωση για την 186η Επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου με θέμα «Ωδή στην Έξοδο του Μεσολογγίου».Η εκδήλωση περιλάμβανε  ένα μουσικό-επετειακό πρόγραμμα με την συμμετοχή του Εργαστηρίου Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ι.Ν.Αγ.Αναστασίας Περισσού, την προβολή ιστορικού βίντεο για την «Έξοδο του Μεσολογγίου», την ομιλία των Προέδρων του Συλλόγου Αιτ/νων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», κ.Κ.Μπαλωμένου, της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ.Αθ.Ραφτόπουλου και του Γεν.Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ι.Π.Μεσολογγίου κ.Ν.Γρίβα.Στην συνέχεια ακολούθησε σύντομη απαγγελία αποσπάσματος από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» από την κα.Ζωή Μπράτσου. Τέλος απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους επισήμους της εκδήλωσης.